Overslaan naar inhoud

"Technologie stelt ons echt in staat om een positieve impact te hebben op mensen".

Joachim Claes, Business Innovation Consultant bij ons Business Productivity Team, beantwoordt tien vragen over zijn carrière bij Spikes. Lees snel verder!

Joachim Claes

Business Innovation Consultant, 2 jaar bij Spikes

Interview met Business Innovation Consultant Joachim Claes

Joachim, kan je kort even jezelf voorstellen en wat jouw job juist inhoudt?

Absoluut! Ik ben Joachim en ik werk ongeveer 2 jaar als Business Innovation Consultant bij Spikes. Mijn passie ligt in het optimaliseren van processen en het vinden van efficiënte oplossingen voor uitdagingen waar onze klanten mee te maken hebben. Spikes is voor mij een perfecte match, omdat ik hier de voldoening vind in het maken van een verschil.

Hoe ben je ooit gestart aan je carrière?

Mijn carrière binnen deze wereld begon met een focus op SharePoint en Microsoft 365, wat de basis vormde om later met het Power Platform aan de slag te gaan.

In eerste instantie was ik een eindgebruiker van SharePoint, waar ik stapsgewijs meer betrokken raakte bij de mogelijkheden van het platform. Het duurde dan ook niet lang alvorens ik een key user rol had waarbij ik actief verbeteringsvoorstellen ging formuleren om mensen binnen de organisatie van mijn toenmalige werkgever beter te laten samenwerken. Vervolgens kreeg ik op een andere plaats de rol van Product Owner, waarbij ik verantwoordelijk was voor het beheren en optimaliseren van SharePoint-oplossingen binnen de organisatie.

De ervaringen en rollen uit mijn verleden stellen me nu in staat om makkelijk in gesprek te gaan met eindgebruikers en specialisten binnen hun vakgebied. Ik begrijp zowel de behoeften van de gebruikers als de technische aspecten van de oplossingen, wat me helpt om effectief te communiceren en samen te werken aan het verbeteren van SharePoint- en Power Platform-implementaties.

Met welke projecten/klanten ben je bezig?

Ik werk met een breed scala aan klanten actief in verschillende sectoren, variërend van professionele dienstverleners zoals accountants en advocaten tot bouwbedrijven en vooraanstaande organisaties in de zorgsector, vakbonden en overheidsinstellingen. Deze diversiteit stelt me in staat om steeds met een ruime blik nieuwe dingen te leren en zo te blijven groeien.

Hoe ziet jouw team eruit?

Ons team bestaat uit 9 Spikees die allemaal in staat zijn om zowel te ontwikkelen als functioneel mee te denken. We duiken niet louter in de code, maar denken actief mee met onze klanten om oplossingen te bieden die echt aansluiten bij hun behoeften. Ons team focust op productiviteit binnen de Microsoft 365 wereld, van low code tot pro code oplossingen.

Hoe ziet een dag voor jou eruit?

Mijn dagen zijn heel divers. Ik werk aan het bevragen van functionaliteiten, het uitwerken van processen met klanten of ik werk samen met mijn team aan Microsoft 365 productiviteitsoplossingen en applicaties. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt het werk heel uitdagend en boeiend.

Hoe ben je ooit terechtgekomen bij Spikes?

Voordat ik bij Spikes begon, werkte ik al met hen samen. Ik werd aangetrokken door hun pragmatische en mensgerichte aanpak, en na het ontmoeten van enkele werknemers (o.a. Rob & Rens) werd mijn gevoel bevestigd. Spikes is voor mij de ideale plek omdat we voortdurend bezig zijn met verbeteringen voor klanten, maar ook de verbetering van onszelf.

Hoe is het na 2 jaar?

Het gaat goed! Ik blijf continu leren in een wereld die snel verandert. Als je graag blijft bijleren, is Spikes de ideale plek. Het gevoel dat je een verschil hebt gemaakt bij klanten is onbetaalbaar. Technologie stelt ons echt in staat om een positieve impact te hebben op mensen.

We maken een Joachim AI-Bot, wat zijn de 3 belangrijkste skills van deze BOT?

  • Analytisch denken
  • Communicatievaardigheden; open minded een gesprek in gaan en vanuit de context leren. 
  • Het doorgronden van de echte behoeften achter de gestelde vragen

Meest memorabele moment bij Spikes?

Een van mijn meest memorabele momenten bij Spikes was toen we een playlist op Spotify maakten tijdens een event en het geld doneerden aan een goed doel tijdens de Warmste Week van Studio Brussel. Ook de themadagen (met Bart) in Hasselt, waar we samen kookten en een leuke sfeer creëerden op kantoor, zijn momenten die me bijblijven.

En tot slot, omschrijf jezelf in 3 emoji’s

🎵 ⛰️ 👨‍👩‍👧‍👦 

--> Hier mis ik een BBQ emoji 😉

 

Zin om bij ons aan de slag te gaan? We ontmoeten je graag!

Hey, ik ben Oshin, Talent Officer bij Spikes.