Overslaan naar inhoud

"De variatie in mijn werk zorgt ervoor dat ik elke dag iets nieuws leer."

Wij stelden enkele vragen aan Danny Cloots, die ondertussen al 11 jaar als Developer aan de slag is bij ons. Benieuwd naar wat zijn functie inhoudt en waarom hij steevast voor Spikes kiest? Lees dan snel verder! 

Danny Cloots

Developer Danny Cloots, 11 jaar bij Spikes

Interview met Developer Danny Cloots

Danny, kan je kort even jezelf voorstellen en wat jouw job juist inhoudt?

Natuurlijk! Ik ben Danny en ik werk al ongeveer 11 jaar bij SPIKES als developer. Mijn expertise ligt voornamelijk in alles wat te maken heeft met SharePoint & Azure. Ik beschouw mezelf als een generalist, wat betekent dat ik een breed scala aan taken opneem. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, en dat is wat mijn werk zo interessant maakt.

Met welke projecten/klanten ben je bezig?

Momenteel werk ik met klanten uit diverse sectoren, waaronder een advocatenkantoor, een mediahuis, een bouwbedrijf,… . Deze variatie houdt mijn werk boeiend en zorgt ervoor dat ik voortdurend nieuwe dingen leer.

Hoe ziet jouw team eruit?

Ons team bestaat uit ongeveer 9 mensen met een uitgebreide kennis van SharePoint en de ontwikkeling van applicaties in Azure. Naast ons team zijn er nog 2 teams met Azure/SharePoint/Powerplatform experten bij Spikes. We zijn onlangs overgestapt naar autonome teams met een scrum-aanpak, wat onze samenwerking efficiënter heeft gemaakt. Onder leiding van een scrummaster en teamlead Rob streven we ernaar om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Hoe ziet een dag voor jou eruit?

Mijn dagen zijn heel gevarieerd. Afhankelijk van mijn afspraken kies ik ervoor om thuis te werken, naar kantoor te gaan of bij de klant langs te gaan. Ik begin mijn dag door de taken op het scrumboard te bekijken en de volgende stappen te plannen. Dit zorgt ervoor dat ik mijn werk efficiënt kan organiseren.

Wat zijn de technologieën waar je dagelijks mee werkt?

Ik werk veel met SharePoint framework, Azure functions, Azure Automation, Power Automate en Logic Apps. Mijn belangrijkste tools zijn Visual Studio/Code en PowerShell. En natuurlijk de koffiemachine, voor de broodnodige energie! 🍵

Hoe ben je ooit terechtgekomen bij SPIKES?

Ik kan haast niet geloven dat we al 11 jaar verder zijn. Ooit ben ik begonnen bij SPIKES als schoolverlater via een IBO-opleiding van de VDAB. In de afgelopen 11 jaar heb ik enorm veel geleerd, zowel technisch als functioneel. Mijn kennis rond SharePoint is enorm gegroeid en ik heb geleerd om zelfstandig te werken en een aanspreekpunt te zijn voor collega’s. Daarnaast ben ik ook gegroeid als persoon omdat Spikes een omgeving is waar ik mijzelf kan ontplooien.

Waarom kies je na 11 jaar voor SPIKES?

De variatie in mijn werk zorgt ervoor dat ik elke dag iets nieuws leer. Als generalist doe ik kennis op van veel verschillende gebieden, en de goede werksfeer bij SPIKES maakt het plaatje compleet. Er is altijd wel iets leuk te doen bij Spikes!

Waar haal je het meeste voldoening uit?

Het meeste voldoening haal ik uit het creëren van oplossingen die echt bruikbaar zijn voor onze klanten. Als ik positieve feedback ontvang over mijn werk van klanten, geeft me dat veel energie.

We maken een Danny AI-Bot, wat zijn de 3 belangrijkste skills van deze BOT?

  • Hulpvaardigheid: Ik help collega’s graag verder met technische problemen en denk graag mee na over een out of the box oplossing
  • Verantwoordelijkheid & pro-activiteit: ik vind het belangrijk dat collega’s en klanten op mij kunnen rekenen. 
  • Analytisch denken: Doordat ik in mijn vrije tijd veel boardgames speel heb ik deze skill goed aangescherpt 😉 

Meest memorabele moment bij SPIKES?

Mijn meest memorabele moment bij SPIKES was mijn eerste Spikes shortski. Ik had nog nooit geskied en kreeg tips en tricks van mijn collega's. Het was niet alleen een geweldige ervaring op de skipiste, maar ook Spikes bende & Aprés-ski waren memorabel.

Hoe zou je jezelf omschrijven in 3 emoji's?

🤓 🎲 🤜🤛

 

Zin om bij ons aan de slag te gaan? We ontmoeten je graag!

Hey, ik ben Oshin, Talent Officer bij Spikes.